kuvia pyyhkeistä

Idea retkipyyhkeestä syntyi jo vuosia sitten. Olin saanut lahjaksi mikrokuituisen retkipyyhkeen, mutta se tuntui käytössä aivan liian pieneltä omaan käyttööni. Kangasvarastoistani löytyi 12 metriä ylimääräistä vauvan harsokangasta ja päätin ommella siitä koko perheelle matkapyyhkeet. Olinhan vaellusreissuillani monesti ollut mukana pyyhettä korvaamassa samasta materiaalista tehty pienempi harso. Tekemiini matkapyyhkeisiin ompelin kulmiin kumilenkit ja kangasmerkit erottamaan samanlaiset pyyhkeet toisistaan. Nuo tekemäni pyyhkeet ovat kestäneet hyvin käyttöä useita vuosia ja toimineet niin venereissulla kuin muillakin retkillä. Kuvassa yksi noista alkuperäisistä pyyhkeistä.

Kun päätin perustaa verkkokaupan ja ajattelin, että retkipyyhkeessä voisi olla tuote minkä käytännöllisyyttä joku muukin voisi arvostaa. Puuvilla tuntuu iholla mukavalta mikrokuituun verrattuna ja ohuesta musliinista valmistettu pyyhe kuivuu nopeasti. Alkuperäisestä pyyhkeestä poimin myös idean kumilenkeistä pyyhkeen kulmissa. Tarkoituksena on valmistaa kaksinkertaisen värillisen musliinin lisäksi näitä myös ihan siitä alkuperäisestä harsokankaastakin.

Ulkonäöllisesti pyyhe on toki aika rouhean näköinen, koska siinä on pelkkä saumuroitu reunahuolittelu. Ehkäpä tämän pyyhkeen rinnalle tulee vielä myöhemmin toinen pyyhe, mikä on huolitellumman näköinen kun keksin hyvän toteutustavan.

Pyyhe ommellaan omalla verstaallani Iittalassa Eurooppalaisesta 100% Oeko-Tex luomupuuvillasta.