Takin päälikankaan värikartta

Yksi testitakeistani

Oy Teema Line Ltd

Blingeimmät ideat jäivät odottamaan uusia mahdollisuuksia

Kiinnityksen testaamista duffelitakin napeilla

Ajatus avantouintikylpytakista heräsi kun kikkailimme uintikaverini kanssa erilaisten sekalaisten takkien ja muiden varusteiden kanssa, lämpimän avantouintikopin ollessa kiinni, uimapaikassamme Koronaepidemian takia.

Testattua tuli vaikka mitä viritelmiä kylpytakki/pyyhe - toppatakkiyhdistelmillä. Itse kaipasin jo uimalaiturilla jotain tuulenpitävää lämmikettä.

Ajatus toimivammasta kylpytakista hautui mielessä pitkään.

Syyslomalla Sotkamossa 2021 kuuntelin inspiroivan kirjan avantouinnista - Tiina Torpan Kylmän kutsu. Avantouinti oli harrastuksena selvästi nousussa ja minä en ehkä olisi ainut henkilö joka tuskailee uintivarustuksen kanssa.

Palattuani lomalta päätin tarttua toimeen ja ommella muutaman vaihtoehdon tuulenpitävästä kylpytakista ja tuulenpitävästä pyyhkeestä. Kaavoitin ensimmäisen prototakkini leikkelemällä appiukon vanhan aamutakin palasiksi.

Esittelin näitä ompeluksiani kavereilleni ja he olivat sitä mieltä että kylpytakin Shoftshell versiosta voisi joku muukin olla kiinnostunut. (Kuvasarjassa nähtävillä muita ideoitani.) Niinpä ryhdyin tuumasta toimeen ja selvittämään asiaa.

Aluksi näytti siltä ettei suomesta löytyisi ompelimoa tai alan alihankintaa tekevää yritystä ihan tuosta vaan. Sitkeästi kaivoin tietoja ja olin yhteydessä muutamaan yritykseen, jotka nettisivuillaan ilmoittivat tekevänsä alihankintaa.

Forssalainen Oy Teema Line LTD innostui ideastani ja pian olinkin matkalla esittelemään kylpytakkitakkiprotoani, missä froteevuori oli ommeltu erivärisistä pyyhkeistä. Omassa visiossani takki olisi muhkea, pitkä ja linjakas.

Teema Linen ammattilaiset eivät krouvista protostani säikähtäneet.

Mallimestari Suvi ja Tuotantopäällikkö Sanna lähtivät ideastani suunnittelemaan ja kaavoittamaan avantouintitakkia. Linjakkaan ulkoasun lisäksi takin pitäisi olla mahdollisimman pienillä työvaiheilla toteutettavissa, etteivät tuotantokulut nousisi aivan pilviin.

Forssan kokeneen tiimin ompelijat testailivat kanttausmateriaaleja ja resoreita meikäläisen miettiessä erilaisia kiinnitysvaihtoehtoja. (esimerkki duffelinappi-kiinnityksestä kuvissa) Testauksen jälkeen hihat vaativat muutoksia kaavoitukseen ja resorimateriaalit menivät uusiksi. Kiinnitysvaihtoehdoksi valikoituivat solmittavat nauhat.

Minun aikaani veivät materiaalien hankkiminen ja tähän liittyvä uusien kontaktien luominen. Materiaalien hankinta oli välillä aika hidasta puuhaa, vaikka päälikankaan hankkiminen Foxan kautta oli selvää alusta asti. Testeissä toinen vuorikangas kutistui liikaa ja ihan vasta loppumetreillä löytyi kangastukkuri mistä saatiin korvaava frotee tilalle ajoissa suunniteltuun tuotantoajankohtaan.

Projektin aikana sain perheeltäni ja ystäviltäni paljon tukea kankaiden roudaamisesta kuvankäsittelyohjelman perehdyttämiseen. Erittäin tärkeitä olivat myös kaikenlaiset rakentavat mielipiteet millä takkia kehitettiin eteenpäin. Kiitos tsempistä L! Mainoskuvissa esiintyi ystäväni ja kuvausmeikin loihti nuori Ida-Sofia (@makeupbyida_sofia).

Nyt odotan mielenkiinnolla laajemman käyttäjäkunnan kokemuksia takista ja sen toimivuudesta.

Jatkossa mahdollisesti tehdään toinen malli tämän muhkean takin rinnalle hieman ohuemmalla froteella jotta saadaan takkiin keveyttä.

Takin kankaat ja materiaalit :

  • Shofshell: Foxa Oy, Forssa (kankaan valmistusmaa: Kiina)
  • Reunan Kanttikangas: Foxa Oy, Forssa (kankaan valmistusmaa: Taiwan)
  • Nauhat takin sisällä (valmistusmaa ei tiedossa) ja kanttikankaan leikkaustyö: SNT-Group (Tampere)
  • Resorit Orneule
  • (kankaan valmistusmaa Suomi)
  • Vuorifrotee kahvi
  • Kangastukku.com (Hyvinkää)(kankaan valmistusmaa eurooppa)
  • Vuorifrotee vaaleanpunainen
  • Tekstiilipalvelu OY (Akaa)
  • (kankaan valmistusmaa Turkki)• Logomerkki: Sporttiveikot (Hattula)

Kommentit syksyltä 2022

Seuraavaksi alamme työstää punaista takkia, koska sitä on toivottu. 24.12. ensimmäiset takit ovat valmistuneet ja tammikuussa 2023 saamme niitä myyntiin. Lisäksi Teemalinen tiimi testailee ohuempaa froteemateriaalia vuorikankaaksi. Testi osoitti, että ohuempi kangas ei toimi tässä tuotteessa.

Jouluksi 2023 on tulossa isoja takkeja mustassa värissä.

Uuden välikoon kaavoittaminen on myös tavoitteena johonkin väliin. Saamamme asiakaspalautteen perusteella harteikkaammat M-kokoiset eivät mahdu tuohon pienempään takkiin ja isompi koko taas on selvästi iso. Myös XXXL takille olisi kysyntää.